دانشکده مهندسی برق اولین هسته علمی تاسیس شده در دانشگاه می باشد که قدمت آن به سال ۱۳۰۷ باز میگردد. این دانشکده در طول ۹۰ سال گذشته افتخار پرورش بسیاری از مدیران موفق صنعتی، چهره های برگزیده علمی و فرهیختگان بزرگ این مرز و بوم را داشته است. در حال حاضر نیز فعالیت های علمی و پژوهشی این دانشکده به خوبی در سطح ملی و بین المللی رصد می شود و افتخارات علمی فراوانی را با خود همراه دارد. مهمترین سرمایه دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، سرمایه انسانی آن است که مشتمل بر اعضاء هیأت علمی توانمند و شناخته شده در سطح ملی و بین المللی، کارشناسان چیره دست، کارکنان دلسوز و به ویژه دانشجویان خلاق، علاقه مند و با پشتکاری است که تمامی تلاش خود را وقف توسعه علم و فنآوری می نمایند. وجود این سرمایه پرارزش، همگام با بهره گیری از امکانات آموزشی و پژوهشی غنی، آزمایشگاه ها و کارگاه های مجهز و محیطی با نشاط و پویا زمینههای لازم برای حرکت علمی در لبه های دانش را فراهم ساخته است. یکی از عمده ترین اهداف ما، بهره مندی از مجموعهی توانمندیهای فوق به منظور ایجاد تعامل دو سویه با محیط های علمی و صنعتی داخل و خارج از کشور است. به همین منظور نیز مهمترین مسئولیت ما ارتقاء سطح آموزشی و پژوهشی در این محیطی پویاست.
این دانشکده با داشتن بیش از ۶۵ عضو هیأت علمی تمام وقت فعالیتهای آموزشی و تحقیقاتی گسترده ای را در زمینه های مختلف مهندسی برق دارد. ۷ گروه آموزشی موجود در دانشکده عبارتند از:
-گروه مهندسی الکترونیک: فعالیت گروه در گرایشهای مدارهای مجتمع الکترونیک و افزاره های میکرو و نانو الکتریک بوده و در ۳ مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو می پذیرد.
-گروه مهندسی کنترل: فعالیتهای گروه در گرایشهای مهندسی سیستم و سیستم های کنترل بوده و در ۳ مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو می پذیرد.
-گروه مهندسی قدرت: فعالیتهای گروه در گرایشهای سیستم های قدرت و الکترونیک قدرت و ماشین های الکتریکی بوده و در ۳ مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو می پذیرد.
-گروه مهندسی مخابرات: فعالیتهای گروه در گرایشهای مخابرات میدان و موج و مخابرات سیستم بوده و در ۳ مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو می پذیرد.
-گروه مهندسی پزشکی: فعالیتهای گروه در گرایش بیوالکتریک بوده و در مقاطع تحصیلات تکمیلی دانشجو می پذیرد.
-گروه مهندسی مکاترونیک: این گروه تخصصی فعالیتهای بین رشته ای خود را در دانشکده مهندسی برق و مهندسی مکانیک به انجام می رساند و در مقطع کارشناسی ارشد دانشجو می پذیرد.
دانشکده برق دارای دو قطب علمی مصوب و فعال بنامهای قطب کنترل صنعتی و قطب محاسبه و مشخصه یابی افزاره ها و زیرسیستم های الکترومغناطیسی بوده و ۳ قطب در حال انجام مراحل اجرایی و اداری در سطح وزارت خانه را در کارنامه خود دارد.
این دانشکده مفتخر است که دارای اساتید برگزیده نمونه کشوری، استاد برجسته مهندسی ایران و نیز استاد دانشمند جوان برجسته مهندسی کشور را بخود اختصاص داده است.
در حال حاضر دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی بیش از ۵۵۰ دانشجو در دوره ی کارشناسی، ۴۸۰ دانشجو در دوره ی کارشناسی ارشد و ۱۶۰ دانشجو در دوره ی دکترای تخصصی (PhD) مشغول به تحصیل دارد.